Over de oprichtster van het platform

Sinds oktober 2019 heb ik dit Interieurprofessionals platform opgestart.
Mijn naam is Kimberly Eijkemans en al bijna 10 jaar ben ik interieurontwerper met een eigen ontwerpbureau: Kimberly Eijkemans Interieur.

Ik doe mijn werk al die jaren met veel plezier en iedere dag is voor mij een feestje. Het heeft bij mij lang geduurd voordat ik precies voor ogen had wat ik wilde met mijn bedrijf. Dit kwam vooral omdat ik focus miste, wie hielp mij met het uitzoeken wat mijn ideale klant is, welke diensten ik aan wilde bieden en welke prijs ik daarvoor zou durven vragen. Je raad het al: niemand. En ik zei het al, het duurde bij mij JAREN om te komen waar ik nu ben. En dat komt vooral omdat ik alleen werkte aan mijn bedrijf. Zo wilde ik steeds zelf het wiel opnieuw uitvinden en was ik urenlang bezig met dingen uitzoeken voor de website, over social media (want ja, in die 10 jaar is er enorm veel op dit gebied veranderd) en over echte ondernemersvragen. Later kwam ik er ook achter dat ik vooral rondjes aan het zwemmen was en ik niet echt goed vooruit kwam, ik wist alleen gewoon te weinig van alles en ik wilde mij toch echt vooral richten op het ontwerpen. En dat lukt niet als je veel tijd kwijt bent aan dingen onderzoeken op internet.

Ik besloot dat dit proces van onderzoek en groei binnen een bedrijf versneld kan worden, vooral door samen te werken. De kracht van samenwerken, samen problemen oplossen en samen creatieve ideeën te bedenken. Deze gedachte zorgde ervoor dat ik in oktober 2019 het Platform voor Interieurprofessionals ben gestart. Het belangrijkste binnen het platform is dat het opgezet is vanuit verbinding. Door verbinding ontstaat contact en is er de mogelijkheid om te sparren met gelijkgestemden. Doordat er meerdere manieren zijn die naar Rome leiden, kan je van elkaar leren. Iedereen heeft zijn eigen proces en iedereen heeft een eigen manier van werken en niets is verkeerd. Want, juist al die andere manieren zorgen ervoor dat je nieuwe inzichten krijgt en vernieuwingen kan toepassen binnen jouw bedrijf.
Waarom interieurprofessionals? Vooral omdat ik zelf uit het vak kom en omdat ik vind dat er geen onderscheid is tussen stylisten, ontwerpers, adviseurs of vormgevers. Iedereen is bezig met creatief ondernemen en werkt met klanten. En ik denk dat creatieve ondernemers nu eenmaal tegen andere dingen aan lopen dan kennisondernemers.

Om jou als interieurprofessional verder te begeleiden zijn er ook 1-op-1 coaching trajecten en focus sessies. Met als doel om jouw creatieve onderneming tot een hoger niveau te tillen en handvatten te geven die elke creatieve ondernemer nodig heeft.

Met dit Interieurprofessionals platform heb ik gelijk 2 passies samen kunnen voegen: bezig zijn binnen het ontwerp vak en anderen vooruit helpen dmv coaching.
Ik ben in ieder geval blij dat ik dit mag doen.

Over Kimberly Eijkemans - interieurprofessionals platform - interieurontwerper