Succesvol starten

Weet wat je kan doen om een interior business te starten en zonder zorgen de eerste klanten aan te trekken.

Herken jij dit?

Dat je tijdens de opleiding tot interieurprofessional weinig tot geen kennis hebt meegekregen over ondernemen. Waarom eigenlijk niet?

Je weet niet waar je nou eigenlijk mee begint als je een onderneming start. Er komt zoveel op je af en er is zoveel te doen, help!

Je bent bezig met de website, het logo en het ontwikkelen van jouw ontwerpstijl, maar twijfelt over wat je doelgroep is en hoe je deze kan bereiken.

Je voelt je onzeker over je kwaliteiten als beginnend interieurprofessional en weet niet hoe je hiermee om kan gaan.
Wat de reden kan zijn waarom je nog niet geheel als zelfstandige werkt.

Je wilt vanaf het begin een consistente stroom van opdrachten binnen krijgen, maar weet nog niet helemaal hoe. 

Je wilt niet alleen maar de saaie klussen doen, maar tijd hebben om het leukste te doen dat er is: ontwerpen!

Je bent ambitieus en wilt graag direct goed van start gaan en niet hoeven aanmodderen.

En weet je...

Het is ook allemaal veel wat er op je af komt wanneer je een eigen onderneming begint. En dat is voor ELKE ondernemer

Want ik weet wat je van het begin af aan wilt: direct genoeg klanten om je creativiteit in te zetten. Maar, daarbij vergeet je dat ondernemen niet alleen maar mooie interieurs intekenen is, helaas… Het is vaak harder werken dan je denkt, vooral in het begin. Er moet namelijk een logo, website en visitekaartje gemaakt worden. Om nog maar te zwijgen over alle andere dingen die je aan je to-do lijst hebt toegevoegd. 

Toen ik 10 jaar geleden begon met mijn onderneming, zat ik nog op de Jan des Bouvrie Academie in Deventer (Jiehaaa!). Ik zat in mijn derde jaar, volgde een stage en kreeg mijn eerste officiële opdracht binnen. Ik mocht de styling doen van een keukenzaak! Je begrijpt dat ik een gat in de lucht sprong bij deze eerste opdracht.

Niet veel later mocht ik de nieuw te bouwen afdeling van de Jan des Bouvrie academie ontwerpen. En regelmatig had ik met Jan des Bouvrie contact over het ontwerp en kreeg ik nog veel goede tips & tricks mee, welke ik kon gebruiken in mijn verdere carrière als interieurontwerper. 

Hoewel het eigenlijk crisis was in Nederland, heb ik er weinig van gemerkt. Er kwam altijd wel een opdracht binnen. Maar, langzaamaan merkte ik dat ik niet helemaal deed wat ik precies wilde. Blijkbaar sprak ik niet de juiste doelgroep aan en paste mijn aanbod niet bij mijn ideale klant. 
Niemand die mij had verteld hoe ik nu eigenlijk een stevige basis neer kon zetten voor mijn onderneming. Om eerlijk te zijn, ik modderde maar wat aan. Niet geheel onsuccesvol, maar nog steeds: ik deed maar wat. 
En eigenlijk kan je het dan niet eens ondernemen noemen. Want, een ondernemer maakt een plan en een doel en werkt er hard voor om dit doel te behalen. 
Ja, ook de creatieve ondernemers. Denk jij dat Jan des Bouvrie niet een grootst plan had voor zichzelf? Denk je dat hij er niet hard voor heeft gewerkt? 

Na meer dan 5 jaar aanmodderen met mijn ontwerpbureau, kwam eindelijk het besef dat Jan mij een waardevol advies had gegeven: “Zorg voor een goed plan en verlies het doel niet uit het oog.” Dat betekende dat ik opnieuw naar mijn onderneming ging kijken en tot op de basis ging vernieuwen. Zo kwam er een ontwerpbureau tot stand dat ik nu nog steeds met veel plezier en passie run. Mijn huidige ontwerpbureau past precies bij wat ik wil en welke klanten ik wil aantrekken. Dat betekent dat ik altijd genoeg opdrachten heb en uiteraard de leukste klanten!

Ik wil jou graag 5 jaar lang uitzoekwerk en frustratie besparen en daarom heb ik jouw ticket voor een happy worklife voor je klaar liggen. Want, wanneer je de cursus ‘Succesvol starten als interieurprofessional’ hebt afgerond, ben je gegarandeerd van een Happy Worklife waarin je genoeg tijd kan besteden aan ontwerpen!

Waarom werken met mij?

Al bijna 10 jaar ben ik een creatieve ondernemer en ben ik actief in de meubelbranche. In die jaren heb ik uitgevonden wat het is om als creatieveling te stoeien met de zakelijke kant van ondernemen. Het liefst ben ik bezig met het samenstellen van kleuren en materialen en ben ik aan het ontwerpen. 
Helaas, dit is niet altijd de realiteit als je gaat ondernemen en er zijn veel meer taken en zaken waar je jezelf mee bezig dient te houden. Wat uiteindelijk ten koste gaat van je creativiteit.

Wat ik merkte is dat het hebben van een duidelijk marketingplan welke gebaseerd is op mijn unieke kracht als ontwerper, het veel gemakkelijker maakte om te communiceren naar (potentiële) klanten toe. Wat uiteindelijk resulteerde in meer klanten en klanten die bij mijn stijl en visie passen. Van daaruit gaat de bal vanzelf weer rollen. 

In de beginjaren was ik vooral mijn tijd aan het verdelen tussen werken voor een baas en werken aan mijn opdrachten. Totdat ik de knop omzette en mij ging focussen op wat echt belangrijk was en waar ik meer energie van kreeg. Een aantal jaren ben ik nu volledige zelfstandige ondernemer. Nu verdeel ik mijn tijd tussen het moeder zijn en ondernemen. Ik heb plezier in mijn werk en heb besloten om mijzelf in te zetten bij het helpen van andere interieurprofessionals.

Door mijn ervaring in het vak, als interieurontwerper, heb ik voldoende kennis opgebouwd om te gebruiken voor en over te dragen aan: jou. 

Ik kijk er naar uit om jou te begeleiden en samen te werken naar een creatieve business waarin je volledig kan doen waar jij goed in bent.

Kimberly Eijkemans - interieurprofessionals platform - interieurontwerper - interieurstylist - Grow traject - focus traject - coach
"De Succesvol starten cursus is leuk en leerzaam! Het is goed om met bepaalde zaken bewust bezig te zijn. Daarnaast geeft de cursus houvast voor mijzelf en de dingen die ik doe. "
Lieke Nooijen - Nooijtgedacht - interieur - interieurontwerp - interieurprofessionals platform - grow traject
Lieke Nooijen
Interieurontwerper
e-course - Interieurprofessionals Masterclass - startend interieurontwerper - interieurprofessionals platform

E-course: Succesvol starten met je interior business

Het online programma waarbij je de fundering zet voor jouw creatieve onderneming. We gaan aan de slag met het vinden van jouw unieke en onderscheidende kracht als interieurprofessional. Stellen de ideale klant en een bijpassend aanbod samen. Zetten een uurtarief vast en krijgt informatie over verzekeringen en pensioen. Met dit samen krijg je vertrouwen in jouw avontuur als ondernemer en raak je zelfverzekerd over jouw kunnen als interieurprofessional.

Investering: €179

Wat levert deze e-course jou op?

Deze e-course brengt jou sowieso de kickstart waar elke beginnende ondernemer van droomt. Je begint niet voor niets een eigen bedrijf, dan wil je ook dat het een succes wordt, toch?

Je weet na deze online cursus direct welke koers je gaat varen om jouw onderneming succesvol te maken. Die koers wordt vastgesteld door jouw missie en visie en komt tot uiting in een aanbod dat perfect aansluit op jouw ideale klant.
Daarbij krijg je vertrouwen in jezelf en jouw kwaliteiten als interieurprofessional. Dat is de basis als je begint met ondernemen.

Als creatieve ondernemer kan jij al snel leven van jouw bedrijf. Dit door genoeg klanten binnen te halen en je tijd besteden aan iets waar jij goed in bent: prachtige interieurs maken!

Interieuradvies - interieurprofessional - platform - kimberly eijkemans - interieurontwerper - interieurstylist - Interieurdesigner - ontwerp

Na deze online cursus heb je een stevige basis voor jouw onderneming, zeg maar: de fundering. Weet wat jou uniek en onderscheidend maakt van andere interieurprofessionals en kan dit ook goed verwoorden. Wat nodig is om goed te presteren op social media. 

Mijn belofte aan jou is dat je na deze e-course stevig in je schoenen staat en die onzekere begintijd van ondernemen direct achter je laat en lekker gaat genieten van de mooie dingen die op je pad komen. 

Wil jij ook direct succesvol van start gaan?

"Ik klik deze pagina weg en ga het lekker zelf proberen."

Dat is uiteraard je goed recht. Al wil ik je wel een eerlijke vraag stellen: Is alle tijd die je stopt in het onderzoeken van hoe alles werkt als beginnend ondernemer , werkelijk meer waard dan de kleine investering die ervoor zorgt dat je tijd over hebt. 

Ondernemen is namelijk niet voor iedereen weggelegd, maar als jij vastberaden bent een succes te maken van jouw bedrijf en de juiste keuzes maakt… Dan ziet het leven er over een jaar heel anders uit voor je.

Juist, omdat alles al voor je uitgezocht is, zorgt het voor overzicht en tijd. Tijd welke je kan gebruiken voor zaken die belangrijker zijn.

Ik zou het wel weten… Als dit nou eens bestond toen ik begon met ondernemen 10 jaar geleden, dan was ik veel sneller op het punt waar ik nu ben en heb ik geen jaren verspild aan onderzoeken die amper succes opleverden. 

Daarnaast is het een kleine investering met een groot resultaat.

Dit is wat je krijgt:

e-course - Interieurprofessionals Masterclass - startend interieurontwerper - interieurprofessionals platform

E-course: Succesvol starten met je interior business

Het online programma waarbij je de fundering zet voor jouw creatieve onderneming. We gaan aan de slag met het vinden van jouw unieke en onderscheidende kracht als interieurprofessional. Stellen de ideale klant en een bijpassend aanbod samen. Zetten een uurtarief vast en krijgt informatie over verzekeringen en pensioen. Met dit samen krijg je vertrouwen in jouw avontuur als ondernemer en raak je zelfverzekerd over jouw kunnen als interieurprofessional.

Investering: €179

Ja, maar....

Absoluut! 
Er zijn veel ondernemers die beginnen, maar eigenlijk vergeten zijn om een goede basis aan te brengen binnen hun bedrijf. Zeker als creatieveling, die zijn vaak geneigd om het zakelijke gedeelte zo snel mogelijk te vergeten, zodat ze aan de slag kunnen met hetgeen ze leuk vinden. Maar, wat nou als het allemaal niet zo snel loopt als je zou willen? Dan is het fijn om eens te kijken of er iets te sleutelen valt aan de basis van jezelf als bedrijf en ondernemer. 
Ik zou zeggen: Go for it!

Dat is ook absoluut niet nodig. Het leergedeelte zal als het goed is vanzelfsprekend voor je zijn en je zal snel de weg vinden. 

Snel die stap zetten dan! 😉
Ik begrijp dat je nog aan het twijfelen bent om die stap daadwerkelijk te zetten naar het volledige ondernemerschap. Ik begrijp ook dat het een moeilijke beslissing is om te nemen, vooral op financieel vlak. Toch, denk ik dat deze e-course je gaat helpen met het opzetten van een steady creatieve onderneming zodat je niet meer afhankelijk gaat zijn van een vaste baan.

Wat houd je tegen om te investeren in jezelf en jouw bedrijf? Wil je echt succesvol worden?
Bedenk wat je de aankomende tijd te doen staat en wat er zal gaan veranderen als je deze (kleine) stap wel zet. 
Sowieso wordt je er nooit dommer van en zal je er altijd iets uit kunnen halen waar je nog een lange tijd mee vooruit kan. 

2 jaar houdt je toegang. Je hebt dus alle tijd om te starten. Al raad ik je wel aan om zo spoedig mogelijk aan de slag te gaan en niet te lang voor je uit te schuiven.

Jazeker! Op de factuur staat de BTW vermeld en deze BTW kan je terugvragen als ondernemer.