Ga naar de inhoud

Mijn favoriete materialen

  • door
favoriete materialen - interieur - interieurontwerp - interieurprofessional - inteireurstylist - ontwerp - design - keramiek - wol - notenhout

Iedere interieurprofessional heeft wel een aantal favoriete materialen welke je in elk interieurontwerp terug ziet komen. Zelf heb ik uiteraard ook favorieten. Lees hieronder welke 3 dat zijn.

Keramiek

Keramiek. Of dat het nu ingezet wordt als vloertegels, tafelblad of werkblad, keramiek is een echte topper. Makkelijk in onderhoud, in veel verschillende soorten prints te verkrijgen en slijtvast. Wordt veel toegepast in werkbladen van keukens en tafelbladen. Daarnaast zijn er ook steeds meer mogelijkheden in vorm en print. Hierdoor kan je in elk interieur een keramieken blad toepassen. Je snapt nu misschien wel waarom ik dit materiaal graag terugzie in mijn ontwerpen.

Notenhout

Notenhout. Warme, stijlvolle soort hout wat met vrijwel alles te combineren valt. Ik ben verliefd op de warme kleur en tekening van noten. Voeg deze houtsoort toe aan je interieur en het ziet er gelijk chique uit en daarbij maakt het niet uit of het fineer, massief of plaatmateriaal is. Elke klant die ik spreek is verliefd op de warme uitstraling van het noten, al zijn sommigen wel wat terughoudend als er rode ‘vlammen’ zichtbaar zijn in het hout. Notenhout geeft enorm veel warmte en leven in het interieur, waardoor de rest van het kleurenpalet rustig en neutraal gehouden kan worden.

Wol

Op een bank, fauteuil of eetkamerstoel. Wol is warm, sterk en kan goed gereinigd worden. Het nadeel: sommige mensen vinden het kriebelen. Daarnaast zijn er ook niet altijd hele toffe prints in te vinden, al vind ik dat ook niet altijd nodig. Wat ik wel altijd een groot voordeel vind van wol: Het meubel blijft langer mooi en in vorm. Dat zorgt direct voor langer woongenot voor de klant. Zorg wel dat je weet wat het verschil is tussen verschillende wolsoorten en hoe deze vervaardigd zijn. Dat heeft effect op hoe sterk de wol is en hoe je het schoon maakt.

Nu weet je mijn favoriete materialen, maar wat zijn die van jou?

Wil je meer weten over materialen? Kijk dan bij onze trainingen.
Volg ons ook op insta!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *