Ga naar de inhoud

Ben jij een goede ondernemer?

  • door
Ben jij een goede ondernemer - interieurprofessional - platform - academie - interieurontwerper - ondernemer - creatief - creatieve

Je kan elke training en cursus in het vakgebied gevolgd hebben. Je weet alles het matchen van kleuren en vormen. Dat zorgt ervoor dat je een absolute topper bent als interieurontwerper, maar maakt je dat ook direct een goede ondernemer?

Als je alles over het vak weet, weet je dan ook voldoende over hoe je een bedrijf moet runnen of ben je dan eigenlijk de perfecte werknemer?

Veel creatieve ondernemers denken dat je vooral inhoudelijk moet investeren in het vak, dat daarmee je bedrijf een succes zal worden. Er zijn ondertussen heel veel trainingen, tools en cursussen voor interieurprofessionals gemaakt. Allemaal om ervoor te zorgen dat je nog beter wordt in je vak. Maar, uiteindelijk krijgen de meesten het geld dat ze geïnvesteerd hebben er niet (of niet volledig) uit, omdat ze veel te weinig klanten hebben.

Investeren

Dat is toch hartstikke zonde? Blijven investeren in het beter worden als interieurprofessional, maar niet in het beter worden als ondernemer. Terwijl daar juist ook een kracht in zit om te blijven bestaan. Want, je hebt toch echt klanten nodig om te kunnen laten zien wat je allemaal geleerd hebt en dat leer je vooral door ondernemersskills te ontwikkelen.

Ik zie veel interieurprofessionals met moeite hun hoofd (en bedrijf) boven water houden, waardoor ze na een tijdje gedwongen zijn om weer (parttime) voor een baas te gaan werken. Alleen maar omdat hun ondernemersskills minder ontwikkeld zijn dan hun vakinhoudelijke skills. Dat is zo jammer en vervelend om te zien. Ik gun jou echt een succesvol bedrijf.

Juist voor deze ondernemers, en de ondernemers die dit scenario willen voorkomen, heb ik het boek: Handboek voor de succesvolle interieurprofessionalBoek of de online training Bouw een succesvolle creatieve business.

Hoe ga jij jezelf als interieurprofessional ontwikkelen?

Wil je meer tips over ondernemen als interieurprofessional? Volg het Interieurprofessionals platform op Insta!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *