Ga naar de inhoud

Stop met alleen maar DOEN

  • door
creatieve impact sessie - interieurprofessionals platform - interieurontwerper - academie - creatieveling

Nadat ik mij had ingeschreven bij de KvK wilde ik al direct beginnen. Ik wilde alles DOEN om maar ervoor te zorgen dat ik mijn droom waar kon maken: een succesvol ontwerpbureau opzetten.

11 jaar geleden begon ik met het bezoeken van netwerkborrels, reclame maken op Google en bouwde ijverig aan mijn website. Uiteraard mocht een logo niet ontbreken. Ik dacht dat het daarna wel vanzelf zou gaan. Ik had totaal geen idee wat ik aan het doen was en hoe ik mijn droom waar kon maken. Het enige wat ik nog kon proberen was het opstarten van een samenwerking met een makelaar.

Dat samenwerken met een makelaar heeft mijn bedrijf in die tijd gered.
De start van mijn bedrijf was namelijk middenin in de financiële crisis in 2012. In ieder geval wist ik dat samenwerken je verder gaat brengen. Ongeacht welke financiële situatie Nederland dan ook in zit: samen kom je altijd verder.

Ik ging dus huizen stylen om ze verkoopklaar te maken. Daar moest ik wel in groeien. Budgetten waren vaak klein en ik moest enorm creatief zijn met spullen uit eigen archief, kringloop en van de klant.

En hoe creatiever ik was voor de klant, des te rechtlijniger was ik voor mijn bedrijf. Ik had geleerd om niet buiten de lijntjes te kleuren en vooral te doen wat anderen doen, want dat werkt toch?

Door altijd alleen maar te DOEN, stond ik weinig stil over hoe ik nu daadwerkelijk mijn bedrijf op wilde bouwen en waar ik naartoe wilde gaan. Ik volgde gewoon de rest.

Steeds meer kwam het besef dat ik de creativiteit, die ik gebruikte voor de klant, ook in mocht zetten voor mijn eigen bedrijf. Dat het MIJN bedrijf is en dat ik het mag vormgeven zoals IK wil. Er kwamen wel sporadisch opdrachten binnen, maar daar bleef het ook wel bij. Ik wist dat ik terug moest naar de tekentafel om te beginnen met het bouwen aan MIJN bedrijf.

Vanaf dat moment is mijn bedrijf enorm gegroeid en zijn er altijd aanvragen en opdrachten.

Eens in het half jaar sta ik weer even stil bij wat ik allemaal weer heb mogen doen en kijk ik naar de basis van mijn bedrijf, schaaf ik waar mogelijk nog bij en zorg dat het de koers gaat varen waar ik naartoe wil.

Stop jij wel eens met doen en ga je dan aan je bedrijf werken?

Wil jij stoppen met doen en leren hoe je beter kan ondernemen? Dan is de Interieurprofessionals Academie iets voor jou. En anders volg mij op Instagram of Pinterest voor meer tips en informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *