Ga naar de inhoud

Tips voor een opgeruimde werkplek

 • door
opgeruimde werkplek - Focus traject - platform - interieurprofessional - interieurontwerper - interieurstylist

Wie kent het niet, een bureau of werkplek dat bedolven is met allerlei dingen. Van papieren tot pennen en nietmachines, als je druk bezig bent kan het een puinhoop worden op je bureau. Aan de ene kant laat het zien dat je productief bezig bent en in een goede workflow. Maar, wanneer je niet aan het werk bent, wil je niet dat de puinhoop zichtbaar blijft en mag het wel weer geordend zijn. Daarom deel ik hieronder mijn tips voor een opgeruimde werkplek.

Om je bureau of werkplek zo goed mogelijk op te ruimen, heb je opbergmogelijkheden nodig.

 1. Bakjes
  Bakjes zijn enorm handig om prulletjes in de gooien. Bijvoorbeeld nietjes, sticky notes of pennen. Je kunt ze tegenwoordig in allerlei vormen en maten kopen, waardoor het je kantoor ook nog eens leuk kan aankleden.
 2. Opbergmand
  Je bureau ligt vol met papier wat je eigenlijk weg moet gooien, maar je hebt er geen plek voor. Een leuke opbergmand kan hiervoor een goede oplossing zijn.
 3. Prikbord of whiteboard
  Belangrijke papiertjes of dingen die je moet opschrijven? Daarvoor is een prikbord of een whiteboard een geweldige uitkomst. Je hebt ze zelfs met systemen waar je bakjes aan kunt hangen. Super handig als je het mij vraagt.
 4. Planten
  Planten zorgen voor een rustige omgeving. Alsof je een klein stukje natuur je kantoor binnenhaalt. Je kunt natuurlijk ook helemaal los gaan en van je kantoor een urban jungle maken.
 5. Boekenplank
  Een boekenplank is voor mij onmisbaar op mijn kantoor. Is lees veel, over het ondernemerschap en om mijn kennis als interieurproffesional te blijven ontwikkelen. Om te voorkomen dat mijn bureau er vol mee ligt, is een boekenplank niet weg te denken.

Wat is er onmisbaar op jouw werkplek? En hoe zorg jij ervoor dat je een opgeruimde werkplek hebt? Ik ben heel erg benieuwd naar jouw tips!

Wil je nog wat toffe meubels in je werkplek integreren? Bekijk dan mijn blog over goedkopere alternatieven voor echte designklassiekers.

Wil je meer tips over ondernemen? Volg mij dan op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *