Ga naar de inhoud
Over Kimberly - interieurprofessionals platform - interieurontwerper - academie - creatieveling

Over Kimberly

Een gedreven interieurprofessional met een enorme liefde voor het vak, net zoals jij. 
Neemt geen blad voor de mond en houd van eerlijkheid en gezelligheid. Heeft een razendsnel werkend hoofd en kan zich gemakkelijk in een ander verplaatsen, wat handig is als interieurontwerper.

Interieurprofessionals platform - huisje petrol

Don't work harder when the solution is working smarter

Als senior interieurontwerper wil ik de wereld mooier maken en mede dankzij jou wordt deze missie gerealiseerd. 

Ik heb een voorliefde voor design, wat tevens het kernwoord is voor mijn ontwerpbureau. Het vaak simpele, elegante en tijdloze van design is iets wat mij enorm aanspreekt en inspireert om deze elementen in mijn leven en bedrijven toe te passen. 
Zo heb ik mijn ontwerpproces versimpelt en ben ik efficiënter met mijn tijd, waardoor ik veel meer gedaan krijg in een korte tijd. 
Hierdoor creëer ik ook een veel betere balans tussen werk en privé. 
Niet meer ’s avonds werken omdat een project af moet, maar alles ruim op tijd af hebben en daardoor tijd overhouden voor mijn gezin. Ik werk alleen nog maar in de avond wanneer ik daar zin in heb. 
Klinkt jou dat als muziek in de oren?
Lees dan vooral verder, dan vertel ik hoe ik je kan helpen. 

Mijn motto

Don’t work harder, when the solution is working smarter. 

Interieurprofessionals leren vooral hard werken op de opleiding. Je moet alles kennen en kunnen, lijkt het. En zeker als je een eigen bedrijf op wilt zetten, blijft het aantal taken zich opstapelen en zie je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer. 

Ondertussen probeer je steeds harder te werken om alles maar gedaan te krijgen en je bedrijf van de grond te krijgen. Het lijkt een vicieuze cirkel, waar je maar niet uit kan breken. 

Tijd om het anders te doen. 
Door te kijken waar jij jouw bedrijf simpeler en efficiënter in kan richten, ga je direct meer rust en balans ervaren. En dat is weer goed voor jouw creativiteit. 

Interieurprofessionals platform - huisje mint

Zijn wij een match?

Het kernwoord voor het Interieurprofessionals Platform is verbinding. 
Ik vind het heerlijk om mensen met elkaar te verbinden, dat is ook juist waarom ik het platform ben gestart. Het is fijn om met anderen te sparren over ondernemen en wat je bezig houdt als interieurprofessional. Daarnaast geeft het een prettig gevoel om ergens bij te horen. Dan is de community zeker een fijne aanvulling voor jou wanneer je behoefte hebt aan sparren en leuke dingen doen met gelijkgestemden.

Wil je net even wat meer de diepte in gaan met jouw bedrijf en daar hulp bij krijgen, dan is een Strategie sessie speciaal voor jou. Mijn kracht ligt in het efficiënter en simpeler maken van jouw ontwerpproces en creatieve onderneming. Hierdoor ontstaat er ruimte om meer uit jouw creativiteit te halen, genoeg te verdienen en een betere balans tussen werk en privé aan te brengen. 

Community - tribe - interieurprofessionals platform - interieurontwerper - academie - creatieveling
Interieurprofessionals platform - huisje licht roze
Community - tribe - interieurprofessionals platform - interieurontwerper - academie - creatieveling

Laten we samenwerken

Wanneer je op zoek bent naar een plek waar je gezien wordt als een persoon, waarbij je een fijne connectie aan gaat met collega interieurprofessionals, met ondersteuning van een oude rot in het vak. Dan is het interieurprofessionals platform zeker jouw place to be

Ik help al jaren interieurprofessionals op weg naar een bedrijf dat past als een maatwerk kast. Met mijn persoonlijke benadering en open houding kan ik jou ondersteunen in waar jij behoefte in hebt. 

Ik geloof niet in een ‘one size fits all’ benadering, waarbij er 1 methode is die gouden bergen belooft voor iedereen die de methode volgt. Ik denk dat het krachtiger is om te ontdekken wat jouw onderscheidende kracht is en hoe je deze in kan zetten, zodat jouw bedrijf kan gaan groeien op de manier die bij jouw dromen en wensen past. 

Geloof jij ook in jezelf en jouw bedrijf en wil je er alles uit halen om jouw dromen waar te maken?
Laten we dan samenwerken en voel je welkom!

Over het ontstaan van het platform

In oktober 2019 is het Interieurprofessionals platform opgestart door Kimberly Eijkemans.
Het werd tijd dat er een platform kwam waar er meer aandacht is voor het professionaliseren van een ontwerpbureau/interior business en het in contact kunnen komen met andere interieurprofessionals. 

Bijna 7 jaar modderde Kimberly maar wat aan met haar eigen ontwerpbureau. Tijdens de opleiding aan de Jan des Bouvrie Academie in Deventer werd wel veel aandacht geschonken aan het ontwerpproces en conceptueel denken, maar weinig aan hoe je nu een onderneming opzet.
En die eigen onderneming, dat is nu juist de droom van velen in dit prachtige vak. Want, dat we een geweldig beroep mogen uitoefenen, dat staat vast. Dagelijks in de weer zijn met kleuren, materialen en meubels, er is gewoon niets leukers dan dat!

Er komt alleen wel wat meer kijken bij het hebben van een eigen bedrijf. Veel meer dan dat je vantevoren had bedacht en waar niemand je op de cursus of opleiding voor heeft gewaarschuwd. En daar komt nog bij dat de meeste creatieve mensen minder vaardig zijn in business gerelateerde werkzaamheden, waardoor het ondernemen soms best een uitdaging kan zijn. 

Gelukkig is er met de start van dit platform daar verandering in gekomen. Met het doel om de creatieve interieurprofessional te ondersteunen in het opzetten van een interieurbedrijf waar balans en rust de belangrijkste pijlers zijn. Met balans en rust in een bedrijf kan de creativiteit rijkelijk stromen en is er geen angst voor het aantrekken van de juiste klanten. 

Deze visie heeft Kimberly een aantal jaar geleden toegepast binnen haar eigen ontwerpbureau en de resultaten zijn verbluffend.
Alleen nog maar de leukste klanten, geen gedoe over prijzen en niet meer 24/7 bereikbaar hoeven zijn voor klanten. 
Deze manier van ondernemen geeft zoveel rust en plezier in haar leven, dat ze dat ook graag aan jou wil overbrengen. 

Zo begon Kimberly ook haar droom al tijdens haar opleiding en tot op heden is ze een van de weinigen uit haar klas die nog steeds in het vak werkt en een eigen bedrijf heeft. 

Kimberly Eijkemans - interieurprofessionals platform

Over Kimberly

Kimberly Eijkemans - interieurprofessionals platform

Kimberly Eijkemans, 32 jaar, in februari 2011 mijn bedrijf Kimberly Eijkemans Interieur opgestart. Al meer dan 10 jaar zelfstandig ondernemer.

In Eindhoven geboren, in Best opgegroeid. Vanaf mijn 11e in Heumen (in de buurt van Nijmegen) gewoond. In Nijmegen mijn Havo diploma behaald en vanuit daar direct begonnen met mijn opleiding aan de Jan des Bouvrie Academie, waar ik in 2012 ben afgestudeerd.  De opleiding was toen vrij nieuw en ik was blij dat er een specifieke opleiding was voor dit prachtige beroep.
Sinds ik gestart ben met de opleiding, aan de Jan des Bouvrie Academie, heb ik geen seconde spijt gehad van mijn keuze. Er is geen enkel beroep dat leuker is dan dit en waarin ik zoveel vrijheid kan ervaren. 
Ik mag naar beurzen, ik mag de mooiste inrichten ontwerpen, mag dagelijks mijzelf bezig houden met kleuren en materialen en heb de leukste gesprekken met klanten. 

Natuurlijk is het niet altijd zo geweldig geweest. In mijn beginjaren als zelfstandig creatieve ondernemer was ik onzeker, jong en onervaren. Daarnaast had ik geen enkele voorbereiding gehad op wat het ondernemerschap nu eigenlijk voorstelt. Bij de KVK konden ze mij tijdens het inschrijven ook niet zo heel veel handvatten geven. Ik moest maar naar de ondernemersdag in de buurt gaan. Ik kreeg een folder in mijn handen geduwd en that’s it. Tijdens het lezen van de folder werd ik niet direct enthousiast, dus ik skipte die ondernemersdag.

Gelukkig had ik wel mijn eerste klant al binnen gehaald, waardoor ik gedwongen was om mijzelf in te schrijven bij de KVK. Ik mocht de styling doen van een keukenzaak in Apeldoorn. Enorm gaaf natuurlijk, tijdens je studie al een bedrijf opzetten en doen wat je leuk vindt. 
De styling ging prima en ik was enthousiast en gedreven. Maar, na deze opdracht kreeg ik niet direct een nieuwe opdracht. De keukenzaak was voor een aantal maanden af, dus daar hoefde ik niet veel meer voor te doen. Maar ja, wat dan?
Na mijn eerste opdracht had ik mijn smaak te pakken en wilde ik meer! Alleen, hoe doe je dat dan: klanten aantrekken? In die tijd was social media natuurlijk nog niet zo hot als dat het nu is, maar een website maken en blog onderhouden, dat moest de oplossing zijn. 
Ik volgde een cursus over website design en waar je op kan letten om vindbaar te worden in zoekmachines, wat nu SEO (Search Engine Optimalisation) wordt genoemd. 
Direct aan de slag om de tofste website te maken, maar ook daar kwam niet direct het gewenste resultaat uit.
(O ja, had ik al gezegd dat geduld hebben niet mijn sterkste kant is?)

Uiteindelijk heb ik heel veel dingen geprobeerd, met en zonder succes, om klanten binnen te halen. En ondanks dat het ook nog een financiële crisis was, heb ik toch steeds weer klanten aan kunnen trekken en ben ik die ‘crisis’ met gemak door gekomen.  

Het heeft dus wel een aantal jaren geduurd om te komen waar ik nu sta. Op dit moment heb ik de leukste klanten, trek ik 7 van de 10 klanten aan via mijn website en ben ik niet heel erg actief op Social media. 
Toch heb ik fijne opdrachten die bij mij passen en hoef ik mij geen zorgen te maken over mijn inkomen.

Op dit moment woon ik in Uden samen met mijn lieve zoon van 8, heb ik een vriend en veel huisdieren. Ik droom van een boerderij met een theetuin en kleine B&B. 

Met mijn eigen ontwerpbureau ben ik al voor een groot deel waar ik wil zijn, met het platform wil ik graag nog meer interieurprofessionals helpen om hun interior business zo in te richten dat ze genoeg rust en balans hebben, zich geen zorgen hoeven te maken over het aantrekken van klanten en de vrijheid ervaren van het ondernemerschap en daar vol van kunnen genieten.

Wanneer je behoefte hebt aan meer balans of je bent juist bezig met het opzetten van een eigen ontwerpbureau en je wilt direct goed van start gaan, het platform kan jou ondersteunen. Wil je weten wat het platform voor je kan betekenen? Plan een strategie sessie in, dan gaan we een plan van aanpak maken en zal je snel jouw interior business tot bloei zien komen.

Ik spreek je snel!

Creatieve groet,

Kimberly Eijkemans