Meteen naar de inhoud

Face behind the platform

Mijn verhaal - over Kimberly Eijkemans - interieurprofessionals platform

Over het ontstaan van het platform

In oktober 2019 is het Interieurprofessionals platform opgestart door Kimberly Eijkemans.
Het werd tijd dat er een platform kwam waar er meer aandacht is voor het professionaliseren van een ontwerpbureau/interior business en het in contact kunnen komen met andere interieurprofessionals. 

Bijna 7 jaar modderde Kimberly maar wat aan met haar eigen ontwerpbureau. Tijdens de opleiding aan de Jan des Bouvrie Academie in Deventer werd wel veel aandacht geschonken aan het ontwerpproces en conceptueel denken, maar weinig aan hoe je nu een onderneming opzet.
En die eigen onderneming, dat is nu juist de droom van velen in dit prachtige vak. Want, dat we een geweldig beroep mogen uitoefenen, dat staat vast. Dagelijks in de weer zijn met kleuren, materialen en meubels, er is gewoon niets leukers dan dat!

Er komt alleen wel wat meer kijken bij het hebben van een eigen bedrijf. Veel meer dan dat je vantevoren had bedacht en waar niemand je op de cursus of opleiding voor heeft gewaarschuwd. En daar komt nog bij dat de meeste creatieve mensen minder vaardig zijn in business gerelateerde werkzaamheden, waardoor het ondernemen soms best een uitdaging kan zijn. 

Gelukkig is er met de start van dit platform daar verandering in gekomen. Met het doel om de creatieve interieurprofessional te ondersteunen in het opzetten van een interieurbedrijf waar balans en rust de belangrijkste pijlers zijn. Met balans en rust in een bedrijf kan de creativiteit rijkelijk stromen en is er geen angst voor het aantrekken van de juiste klanten. 

Deze visie heeft Kimberly een aantal jaar geleden toegepast binnen haar eigen ontwerpbureau en de resultaten zijn verbluffend.
Alleen nog maar de leukste klanten, geen gedoe over prijzen en niet meer 24/7 bereikbaar hoeven zijn voor klanten. 
Deze manier van ondernemen geeft zoveel rust en plezier in haar leven, dat ze dat ook graag aan jou wil overbrengen. 

Zo begon Kimberly ook haar droom al tijdens haar opleiding en tot op heden is ze een van de weinigen uit haar klas die nog steeds in het vak werkt en een eigen bedrijf heeft. 

Kimberly Eijkemans - interieurprofessionals platform

Over Kimberly

Kimberly Eijkemans - interieurprofessionals platform

Kimberly Eijkemans, 32 jaar, in februari 2011 mijn bedrijf Kimberly Eijkemans Interieur opgestart. Al meer dan 10 jaar zelfstandig ondernemer.

In Eindhoven geboren, in Best opgegroeid. Vanaf mijn 11e in Heumen (in de buurt van Nijmegen) gewoond. In Nijmegen mijn Havo diploma behaald en vanuit daar direct begonnen met mijn opleiding aan de Jan des Bouvrie Academie, waar ik in 2012 ben afgestudeerd.  De opleiding was toen vrij nieuw en ik was blij dat er een specifieke opleiding was voor dit prachtige beroep.
Sinds ik gestart ben met de opleiding, aan de Jan des Bouvrie Academie, heb ik geen seconde spijt gehad van mijn keuze. Er is geen enkel beroep dat leuker is dan dit en waarin ik zoveel vrijheid kan ervaren. 
Ik mag naar beurzen, ik mag de mooiste inrichten ontwerpen, mag dagelijks mijzelf bezig houden met kleuren en materialen en heb de leukste gesprekken met klanten. 

Natuurlijk is het niet altijd zo geweldig geweest. In mijn beginjaren als zelfstandig creatieve ondernemer was ik onzeker, jong en onervaren. Daarnaast had ik geen enkele voorbereiding gehad op wat het ondernemerschap nu eigenlijk voorstelt. Bij de KVK konden ze mij tijdens het inschrijven ook niet zo heel veel handvatten geven. Ik moest maar naar de ondernemersdag in de buurt gaan. Ik kreeg een folder in mijn handen geduwd en that’s it. Tijdens het lezen van de folder werd ik niet direct enthousiast, dus ik skipte die ondernemersdag.

Gelukkig had ik wel mijn eerste klant al binnen gehaald, waardoor ik gedwongen was om mijzelf in te schrijven bij de KVK. Ik mocht de styling doen van een keukenzaak in Apeldoorn. Enorm gaaf natuurlijk, tijdens je studie al een bedrijf opzetten en doen wat je leuk vindt. 
De styling ging prima en ik was enthousiast en gedreven. Maar, na deze opdracht kreeg ik niet direct een nieuwe opdracht. De keukenzaak was voor een aantal maanden af, dus daar hoefde ik niet veel meer voor te doen. Maar ja, wat dan?
Na mijn eerste opdracht had ik mijn smaak te pakken en wilde ik meer! Alleen, hoe doe je dat dan: klanten aantrekken? In die tijd was social media natuurlijk nog niet zo hot als dat het nu is, maar een website maken en blog onderhouden, dat moest de oplossing zijn. 
Ik volgde een cursus over website design en waar je op kan letten om vindbaar te worden in zoekmachines, wat nu SEO (Search Engine Optimalisation) wordt genoemd. 
Direct aan de slag om de tofste website te maken, maar ook daar kwam niet direct het gewenste resultaat uit.
(O ja, had ik al gezegd dat geduld hebben niet mijn sterkste kant is?)

Uiteindelijk heb ik heel veel dingen geprobeerd, met en zonder succes, om klanten binnen te halen. En ondanks dat het ook nog een financiële crisis was, heb ik toch steeds weer klanten aan kunnen trekken en ben ik die ‘crisis’ met gemak door gekomen.  

Het heeft dus wel een aantal jaren geduurd om te komen waar ik nu sta. Op dit moment heb ik de leukste klanten, trek ik 7 van de 10 klanten aan via mijn website en ben ik niet heel erg actief op Social media. 
Toch heb ik fijne opdrachten die bij mij passen en hoef ik mij geen zorgen te maken over mijn inkomen.

Op dit moment woon ik in Uden samen met mijn lieve zoon van 8, heb ik een vriend en veel huisdieren. Ik droom van een boerderij met een theetuin en kleine B&B. 

Met mijn eigen ontwerpbureau ben ik al voor een groot deel waar ik wil zijn, met het platform wil ik graag nog meer interieurprofessionals helpen om hun interior business zo in te richten dat ze genoeg rust en balans hebben, zich geen zorgen hoeven te maken over het aantrekken van klanten en de vrijheid ervaren van het ondernemerschap en daar vol van kunnen genieten.

Wanneer je behoefte hebt aan meer balans of je bent juist bezig met het opzetten van een eigen ontwerpbureau en je wilt direct goed van start gaan, het platform kan jou ondersteunen. Wil je weten wat het platform voor je kan betekenen? Plan een strategie sessie in, dan gaan we een plan van aanpak maken en zal je snel jouw interior business tot bloei zien komen.

Ik spreek je snel!

Creatieve groet,

Kimberly Eijkemans

Kimberly Eijkemans - interieurprofessionals platform