Ga naar de inhoud

Hoe ik begonnen ben als creatief ondernemer

  • door
Begonnen als creatief ondernemer - interieurprofessional - interieurontwerper - ondernemen - succesvol - creativiteit - interieurprofessionals platform

Soms krijg ik de vraag hoe en waarom ik ben begonnen als ontwerper of creatief ondernemer. Mijn antwoord is altijd heel simpel: omdat ik dit het liefst doe, al mijn hele leven.

Vroeger, toen ik klein was, was ik altijd aan het tekenen. Hele schriften tekende ik vol. Van ontwerpen voor jurken tot het ontwerpen van een woning. Ik tekende huizen en woningen voor mollen, konijnen, voor mijzelf (een groot landhuis met ruimte voor stallen en paarden) en voor denkbeeldige klanten. Ik kon mijn fantasie de vrije loop laten en tekende veel en graag. Zo graag, dat ik ’s avonds nog stiekem met het licht aan aan het tekenen was, terwijl ik eigenlijk al in bed had moeten liggen om te slapen.

Ja, het zat er dus al vroeg in ????

Het tekenen werd gestimuleerd door mijn oma. Zij was kunstenaar en tekende en schilderde veel. Zij heeft nooit echt kunnen leven van haar werk en misschien dat dat wel de grootste drive is geweest om van mijn tekenen en creativiteit een succes te maken.

Ik heb zelfs tijdens mijn studie contact opgenomen met galleries met de vraag of mijn oma misschien bij hen mocht exposeren. Uiteindelijk is dat nooit iets geworden, misschien omdat mijn oma daar niet helemaal comfortabel mee was.

Gelukkig kan ik op dit moment meer dan prima leven van mijn werk. Ik heb voldoende opdrachten en de leukste klanten. Mensen waarderen mijn creativiteit en ik vind het fijn dat ik anderen daarmee blij kan maken.
Dat het niet altijd makkelijk is geweest, is een understatement als je begint met ondernemen in een financiële crisis.

Hoewel mijn oma nu al enkele jaren overleden is en zij de grootste groei van mijn bedrijf niet heeft kunnen meemaken, weet ik zeker dat zij trots is op het feit dat ik heb kunnen doen wat haar niet is gelukt: leven van mijn creativiteit.

Waarom ben jij gestart als creatief ondernemer?

Bekijk hier de website van mijn ontwerpbureau.

Wil jij ook leren hoe je beter kan ondernemen als creatieveling dan is het handboek voor de succesvolle interieurprofessional een mooi startpunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *